۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۱۳:۱۹

در نمایشگاه کتاب تهران مطرح شد؛

هدف آمریکا در حمله به عراق تسلط بر حوزه علمیه نجف بود

هدف آمریکا در حمله به عراق تسلط بر حوزه علمیه نجف بود

فواد ایزدی گفت: هدف آمریکا در حمله به عراق این بود که با تسلط بر حوزه نجف روی ایران تأثیر بگذارد، اما سردار سلیمانی این راه آنها را سد کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، نشست «نقد خاطرات رجال سیاسی غربی و بازنمایی شهید سلیمانی در آن‌ها» با حضور مهدی ابراهیم‌زاده، پژوهشگر علوم انسانی، الهام عابدینی، پژوهشگر روابط بین‌الملل، فواد ایزدی، کارشناس مسائل بین‌الملل و به مدیریت محمدرضا جوفار، پژوهشگر و کارشناس مسائل خاورمیانه، در سرای ملل نمایشگاه تشکیل شد.

در ابتدای این نشست، فواد ایزدی، کارشناس مسائل بین‌الملل و استاد دانشگاه با اشاره به حمله آمریکا به عراق گفت: با توجه به اینکه حوزه علمیه نجف در عراق واقع شده و بین حوزه علمیه نجف و حوزه علمیه قم ارتباطی عمیق وجود دارد، هدف آمریکا در حمله به عراق این بود که با تسلط بر حوزه نجف روی ایران تأثیر بگذارد.

وی افزود: سیاستمداران امریکایی اعتقاد داشتند مشکل خاورمیانه عراق نیست و این ایران است که باید تحت تسلط آمریکا قرار گیرد تا منطقه خاورمیانه تحت سیطره آن‌ها قرار گیرد. اما این را هم می‌دانستند که حمله به ایران کار راحتی نیست. بنابراین به عراق حمله کردند.

ایزدی ادامه داد: با وجود توطئه‌های امریکایی‌ها در حوزه نجف و عراق، سردار سلیمانی مانند سدی نفوذناپذیر در برابر آن‌ها قرار گرفت و نگذاشت به اهدافشان برسند. در مکتب سلیمانی این عقیده وجود داشت که با حضور پررنگ در منطقه خاورمیانه از جمله عراق، اهداف آمریکا را ناکام بگذارد و موفق هم شد. وقتی مقاومت در منطقه وجود داشته باشد، چاره‌ای جز تغییر سیاست برای آمریکا نمی‌ماند و مکتب سلیمانی این را ثابت کرد.

در ادامه این نشست، مهدی ابراهیم‌زاده با اشاره به روایت غرب از سردار سلیمانی و جبهه مقاومت گفت: به نظر می‌رسد ما یک روایت کلان تاریخی از اقدامات جبهه مقاومت در منطقه نداریم. این در حالی است که جبهه مقاومت در تغییر جهان تک‌قطبی تأثیر قابل توجهی گذاشته و فکر می‌کنم به این جنبه مقاومت باید خیلی بیشتر از جنبه‌های اخلاقی سردار سلیمانی یا شهدای مدافع حرم بپردازیم.

وی افزود: آنچه که در جبهه مقاومت رخ داد، در ادبیات و موارد معنوی و اخلاقی جایگاه خود را پیدا کرده است اما هنوز در علوم سیاسی و تاریخ جایگاهی نیافته است. اگر این مباحث در دانشگاه هم به جایگاه درست دست پیدا کند، با تحلیل مسائل می‌توانیم انگاره‌های نادرست را میان مردم و نخبگان از بین ببریم.

در بخش پایانی نشست هم الهام عابدینی، پژوهشگر روابط بین‌الملل، با اشاره به یادداشت‌های داماد دونالد ترامپ در کتاب «خاطرات کاخ سفید» گفت: براساس این نوشته‌ها، گویا سیاستمداران آمریکا بعد از اینکه ترور سردار سلیمانی اتفاق افتاد، قصد داشتند از آن تمجید کنند اما با توجه به اینکه نمی‌دانستند واکنش ایران پس از ترور چگونه خواهد بود، واکنش چندانی نشان ندادند. جان کری، سیاستمدار امریکایی، هم ترور را فاقد ارزش دانست؛ چراکه مسیر جمهوری اسلامی متکی به یک شخص خاص نیست و پس از سردار سلیمانی هم جانشین او آن را ادامه خواهد داد.

کد خبر 5782748

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • محمودزاده IR ۲۰:۴۹ - ۱۴۰۲/۰۲/۲۹
      0 0
      پس بیایم و آرزوی کنیم که ایکاش امپراتوری ساسانیان هم سپاهی مانند سپاه پاسداران و سرداری چون سلیمانی داشت که مملکت به آن وسعت را بدون هیچ گونه مقاومتی دو دستی تقدیم اعراب نمی کرد امین یا رب العالمین
    • IR ۱۲:۵۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۲
      0 0
      برای نفت و غلبه بر ایران بود .